Пореден акт за кравите на Айдън

Пореден акт за кравите на Айдън

Пореден акт отнесе един от най-известните животновъди в Родопите-Айдън Ю. Две от кравите на мъжа отново били пуснати безпризорно да се

Пореден акт отнесе един от най-известните животновъди в Родопите-Айдън Ю. Две от кравите на мъжа отново били пуснати безпризорно да се разхождат, търсейки паша в най-големия квартал на Кърджали-„Възрожденци“.

Добичетата се придвижвали по централния булевард „Христо Ботев“, създавайки предпоставка за пътни произшествия. Полицейски екип изгонил животните от уличното платно, а униформените служители записали ушните марки на кравите.

След проверка станало ясно, че собственикът им е именно Айдън Ю. На мъжа бил съставен акт по наредбата на Общината, забраняваща пашуване на животни в градска среда. Санкцията била в размер на 500 лева. Животновъдът обаче обжалва, а съдът в Кърджали намали глобата до 150 лева.

Припомняме, че само преди месеци Айдън Ю. получи друга глоба от 150 лева. Този път за пуснати осем добичета в двора на манастира „Свети Йоан Предтеча“ в Кърджали. В стадото имало дори бик, който застрашил възрастна жена и дете.

Айдън Ю. стана известен като жалбоподател №1 на страната, след като заведе преди години 30 дела, като три от тях – за кравите си, спечели. Той обаче трябваше да се яви в съда и за опит за измама с евросредства. Айдън Ю. кандидатствал за субсидии в Разплащателната агенция към фонд „Земеделие“ със земите на около 80 собственици от Кърджали, без те дори да подозират, че мъжът е присвоил имотите им. Срещу него бе заведено дело в Окръжен съд.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0