Полицията: Задържани са 126 лица, ранените полицаи са 80

Полицията: Задържани са 126 лица, ранените полицаи са 80

126 са задържаните лица, от тях 60 са с криминалистически регистрации. От тях ще бъде търсена най-строга отговорност. Нашият лютив с

126 са задържаните лица, от тях 60 са с криминалистически регистрации. От тях ще бъде търсена най-строга отговорност. Нашият лютив спре е пейпър спрей. Отричам да сме използвали нервно-паралитичен газ.
Това обобщи преди медиите тази сутрин шефът на СДВР Георги Хаджиев.
Служителите бяха обстрелвани със СВУ, камъни, павета и тръби. Прецени се на място, че е необходимо част от тази агресивна тълпа да бъде изтласкана и разцепена. Единствената цел бе да се предпази живота на служителите и мирно протестиращите граждани. Тактиката ни бе щадяща.
Палатките се оказаха много добро прикритие за складиране на СВУ и твърди предмети. На един от пунктовете колегите намериха коктейл „Молотов“. 80 ранени полицаи има. На част от обгазените им е оказана медицинска помощ и се върнаха в редиците, да изпълняват служебния си дълг.
Призива ни е гражданите да бъдат внимателни и да не се поддават на криминални лица и да спазват законоустановения ред. Част от СВУ се вадят от палатковите лагери. Затова решихме да се премахнат блокадите на СУ и „Орлов мост“. Махането на блокадите мина без напрежение. Въпрос са преценка е как ще действаме оттук нататък“, каза още Хаджиев.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0