Полицейски патрулки край всички големи училища в първия учебен ден

Полицейски патрулки край всички големи училища в първия учебен ден

С акция „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“ стартира учебната година за служителите от ОД на МВР-Кърджали,

С акция „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“ стартира учебната година за служителите от ОД на МВР-Кърджали, съобщават от регионалния пресцентър на МВР.
Рано тази сутрин край всички големи училища са разположени полицейски патрули, които да осигуряват безопасността на учениците в първия учебен ден. Засилено присъствие има и на възлови кръстовища. Служителите на реда следят за безопасното поведение на учениците, правилното пресичане, отдаване на предимство от водачите на пешеходците. По същия начин ще действат полицаите при приключване на занятията в обедните часове в късния следобед в условията на нулева толерантност към шофьорите, които нарушават правилата и създават опасност за здравето и живота на другите участници в движението. Акцент в проверките ще бъде и използването на обезопасителни системи за деца. Преди началото на учебната година са проведени срещи с ръководствата на учебните заведения за осъществяването на пропускателния режим, връзката с полицейските органи при конфликтни ситуации или съмнителни лица край училищата, извършени са охранителни проверки на сградите. Осъществено е и традиционното партньорство с Регионалното управление на образованието за конкретни мерки при откриването на учебната година и опазването на обществения ред. Продължава и програмата „Работа на полицията в училищата“ с основни акценти върху личната сигурност на децата, безопасно поведение на пътя, тежките последици от употреба на наркотичните вещества, превенция на агресията в училище. От 16 септември до 22 септември е обявена Седмица на детската пътна безопасност. 16 септември е Ден на превенцията под надслов: „Остани жив! Пази живота“ в контекста на Дните на безопасност на пътя на ROADPOL / Европейската мрежа на службите на пътна полиция/. Операцията, посветена на сигурността на учениците, ще продължи до края на месец октомври, но активният контрол ще се осъществява през цялата учебна година на територията на областта.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: