„Поклон пред будителите!“

„Поклон пред будителите!“

По случай  1 ноември, Деня на народните будители учениците  и учителите  от ОУ "Св. Св.  Кирил и Методий"-Кърджали,

По случай  1 ноември, Деня на народните будители учениците  и учителите  от ОУ „Св. Св.  Кирил и Методий“-Кърджали, организираха различни инициативи в чест на празника.

Подготовката започна с изработване на венци, които украсиха класните стаи  в  училището, а началото беше поставено с изпълнение на патриотични песни. Учениците  припомниха имената на най-изявените будители, оставили следа в културната история на България. Малки репортери разказаха легендата за народните будители, рецитираха,  а някои ученици избраха един по-различен начин за илюстриране на смисловата страна на датата 1 ноември, като изработиха с помощта на учителите си Лапбук. Гледаха презентации за живота и делото на книжовници и  просветители. Попълваха работни листи, рецитираха стихотворения и биографии. Учениците  отдадоха своята почит към будителите като  изработиха  свитъци и  книгоразделители с мисли за тях. С малките кирилометодиевци се проведоха  и  състезания по краснопис и правопис. За показаните знания и участие в празника всички ученици  получиха много награди. Честването  в училището се превърна в истински празник на духовността и приятелството. Факлите, които учениците запалиха с помощта на техните учители   напомниха, че огънят, който са запалили будителите и днес гори в сърцата на родолюбивите българи!

Директорът Марияна Пеева поздрави всички ученици и учители от училището с думите – „Денят на народните будители сам по себе си е светлина, която ни кара да си спомним, да се поучим, да се борим и да се преклоним! Първи ноември далеч не е само празник, той е и символ – символ на вярата и спомена за миналото, което ще проправи пътя на бъдещето. Поклон пред паметта на всички светци, възрожденци, революционери, творци, борци и герои, посветили себе си на любимата майка България!“.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0