Покажи гривната, разкажи историята за доброто!

Покажи гривната, разкажи историята за доброто!

За участието си за пореден път в конкурса "Златната ябълка" на Националната мрежа за децата учениците от движение "Ръка за помощ" и Уче

За участието си за пореден път в конкурса „Златната ябълка“ на Националната мрежа за децата учениците от движение „Ръка за помощ“ и Ученическият парламент при СУ „Петко Рачов Славейков“ получиха гривни – символи на грижата за децата на България. Училището е традиционен участник в конкурса и разпространява идеята на организаторите за съвместна работа за постигане на целта – всички деца да имат семейство, да бъдат здрави, да ходят на училище, да се радват на дом и закрила.

Идеята на Националната мрежа на децата е получилите тези символи-гривни да се снимат с тях, да опишат своята мечта за по-добър живот на децата на България и да публикуват снимката на своята стена във Фейсбуг с хаштаг #заедноза децата. Петте послания, събрали най-много лайкове, ще получат специални подаръци.

Директорът Милко Багдасаров връчи почетните знаци на една част от възпитаниците на г-жа Снежана Сиракова, известни вече почти 30 години с добрите си дела в Кърджали и страната. Те разказаха на Багдасаров какво подготвят в момента, макар че част от тях се обучават в електронна среда, а други са присъствено в училище.

Гимназистите от Ученическия парламент също развиха в голяма степен своята благотворителна дейност през последната година. Множество акции проведоха те най-вече за подпомагане лечението на болни деца. Техен председател до провеждането на церемонията „Даскеер“ е бъдещата абитуриентка Антония Колева, която получи символа си първа заради натоварената си програма.

Самата изява „Даскеер“ също винаги е с благотворителна насоченост и в момента младите попълнения в Ученическия парламент, водени от новия председател Деница Георгиева, я подготвят активно. Датата ще бъде обявена допълнително в съответствие с разпоредбите и противоепидемичните мерки. Младежите избират и кауза, към която да насочат постъпленията от билети и дарения. Вероятната дата на провеждане на 20-ия юбилеен „Даскеер“ е след пролетната ваканция на учениците.

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0