"Позитано" 20: Михалевска направи добра кампания, резултатът й в бастиона на ДПС е сравнително добър

"Позитано" 20: Михалевска направи добра кампания, резултатът й в бастиона на ДПС е сравнително добър

 Резултатът на БСП в Кърджали бе слаб - 8,13%, но за разлика от други региони, водач там бе новобранката в политиката Петя Михалев


 Резултатът на БСП в Кърджали бе слаб – 8,13%, но за разлика от други региони, водач там бе новобранката в политиката Петя Михалевска. Тя бе приета добре от структурата, направи добра кампания и резултатът ѝ е сравнително добър за бастиона на ДПС, макар да не ѝ достигна за мандат.

Това коментират пред „24 часа“ от централата на БСП, като изданието съобщава, че „поне седем водачи на листи се очаква да смени Корнелия Нинова, за да има БСП по-добър резултат на предсрочните парламентарни избори на 11 юли“.

Почти сигурно е, че Михалевска отново ще бъде начело на листата в Кърджали. Нови лица обаче ще има в съседните области Смолян и Хасково, са решили на „Позитано“ 20. Бившият кърджалийски депутат Александър Симов беше водач в Смолян, а първи в Хасково – журналистът Велизар Енчев.

Стана ясно, че Енчев е бил вариант за Кърджали, но в последния момент Михалевска била преместена от Смолян в града край Арда.

Припомняме, че БСП спечели 5 754 гласа, но системата „Хеър Ниймайер“ даде петия мандат в Кърджали на „Изправи се! Мутри вън“, която формация получи подкрепата едва на 778 избиратели в областта. БСП е трета политическа сила в региона, след ДПС и ГЕРБ. За отбелязване е, че Михалевска победи партията на Слави Трифонов в Кърджали.

Цялата процедура по номинации на БСП ще се проведе по съкратена процедура. До 20 май Националния съвет на партията ще обяви имената на водачите на листи.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0