Поздравленията: На 6 септември значението на думите „обединение“, „родолюбие“, “заедност“, и “родина“ придобива по-особен смисъл

Поздравленията: На 6 септември значението на думите „обединение“, „родолюбие“, “заедност“, и “родина“ придобива по-особен смисъл

Уважаеми жители на област Кърджали, Днес България празнува едно от най-забележителните събития в своята история – Съединението на Княжество България

Уважаеми жители на област Кърджали,

Днес България празнува едно от най-забележителните събития в своята история – Съединението на Княжество България с Източна Румелия.

Преди 136 години нашите предци показаха на света, че пред тях има само един път и те са готови да го извървят докрай, за да осъществят стремежите на нашите възрожденци – просветители и революционери.

Смисълът на празници като днешния е в стремежа да пренесем мъдростта и поуките от тях през вековете.

Вярвам, че най-силното послание, което Съединението отправя е да бъдем обединени – да работим заедно, задружно за по-доброто бъдеще на децата на България!

Даниел Делчев, областен управител на област Кърджали

 

 Кметът на община Кърджали д-р инж. Хасан Азис и Общински съвет-Кърджали поздравяват всички жители на общината по случай 136-та годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия!

Нека всички ние помним и тачим хората, които вложиха ум, воля и жертвоготовност в това свято дело, Съединението! Нека бъдем техни достойни наследници в името на едно по-добро бъдеще за България!

Честит празник!

 

За едни, благосъстоянието на народа не може да бъде национална идея, така както парите не могат да накарат някой да обича Родината.

Според други, Родината не е само реки, планини и море, но и правила.

За трети, когато държавата иска някакви жертви от гражданите си, започва да се нарича Родина.

Каквато и да е Вашата истина , 136 години от Съединението на България е достатъчен повод да се замислим, готови ли сме да променим себе си, за да променим и Родината си.

Честит празник!

Георги Чепишев, народен представител от „Има такъв народ“, 9-ти Кърджалийски многомандатен избирателен район

 

Уважаеми жители и гости на община Момчилград,

 За мен е чест да ви поздравя с 6 септември – Денят на Съединението на Княжество България с Източна Румелия. През 1885 година, на 6 септември, българският народ показва воля и взима решение да живее в обединена и свободна България. Всяка година на тази дата значението на думите  „обединение“, „родолюбие“, “заедност“, и “родина“ придобива по-особен смисъл, защото ни връща назад във времето, когато са били изпълнени със сила, смелост и вдъхновение.

Съединението на Княжество България с Източна Румелия и сега, 136 години по-късно, ни изпълва със същата гордост и самочувствие, каквито са имали нашите предци. Всички ние, независимо от етнос, вяра, религия и политическа принадлежност, сме граждани на Република България и тя е нашата Родина. Родени сме тук, живеем тук и ще умрем тук.

Тази дата трябва винаги да ни напомня, че ние сме силни, единствено и само когато сме обединени. И днес, когато вървим по пътя на една демократична и европейска България, никога не трябва да забравяме уроците по родолюбие, завещани ни от нашите предци. Ние сме длъжни да продължим техния завет, за да можем да предадем и на децата си националният девиз: „Съединението прави силата“.

Илкнур Кязим, кмет на община Момчилград

 

 Уважаеми съграждани,

Днес се навършват 136 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия! 136 години от най-славните и достойни мигове в историята на България.

Актът на Съединението, организиран с национални сили, осъществен разумно и тактически точно, респектира Европа и света с каузата си.

Затова днес мъдростта, времето и зарядът за бъдещето, който ни дава 6 септември, трябва да отдадем почит на всички, които сбъднаха мечтите за териториална и държавна цялост на България ни.

В деня, обединил България, приемете искрените ми пожелания за здраве, успехи и благоденствие.

Честит празник!

Неджми Али, кмет на община Джебел

 

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан и председателят на Общински съвет – Ардино Сезгин Байрям

ПОЗДРАВЯВАТ

жителите на общината с Деня на Съединението – 6 септември.

Съединението е символ на силата и вярата, че когато сме заедно, сме по-силни и успехът при преодоляването на трудностите е сигурен! Желаем на всички здраве, разбирателство и късмет!

Честит празник!

 

 Цвета Караянчева, областен лидер на ПП ГЕРБ, и областното ръководство на партията пожелават здраве и сплотение на всички кърджалийци по случай 6 септември – Ден на Съединението. Нека с борбен дух и мисъл за утре отстояваме националния идеал за свобода и независимост! Със силна десница, бистър взор и мъдри решения да браним род и родина, бащин завет и наследството на предците ни!

Честит празник!

 Цвета Караянчева, областен лидер на ПП ГЕРБ, и областното ръководство на партиятапожелават здраве и сплотение на всички кърджалийци по случай 6 септември – Ден на Съединението. Нека с борбен дух и мисъл за утре отстояваме националния идеал за свобода и независимост! Със силна десница, бистър взор и мъдри решения да браним род и родина, бащин завет и наследството на предците ни!

Честит празник!

 

Областният съвет на ДПС-Кърджали и неговият председател инж. Ресми Мурад поздравяват жителите на областта по случай Деня на Съединението – 6 септември.

Бъдете достойни граждани на своето време и на една съвременна България, защото всички ние заедно представляваме тази държава!

 

 Областното ръководство на БСП-Кърджали поздравява жителите на областта с Деня на Съединението – 6 Септември.

Време е за истинско осъзнаване на завещания ни идеал – „Съединението прави силата”.

Да сведем глави в знак на признателност пред силата на духа на патриотите, радетели на идеята за единна България.

Честит празник!

 

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0