„Пожар“ и евакуация на служители във фабрика край Пчеларово

„Пожар“ и евакуация на служители във фабрика край Пчеларово

Сигнал за „пожар“ стана причина специализиран автомобил на пожарната с пуснати сирени да пристигне до сградите на една от г

Сигнал за „пожар“ стана причина специализиран автомобил на пожарната с пуснати сирени да пристигне до сградите на една от големите мебелни фабрики в региона, която се намира в чернооченското село Пчеларово.

Работниците бяха евакуирани от служителите на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Кърджали и членовете на Доброволно формирование „Черноочене – 2016“. Тренировъчната проява бе съвместна инициатива на противопожарната дирекция и Община Черноочене.

Гл. инспектор Митко Николов заяви, че целта на обучението е доброволците да опреснят познанията си за действия при стихийните бедствия, аварийни ситуации, мерките за защита от тях, да се създаде организация на работа и мерки за безопасност при провеждането на спасителни и неотложни аварийно-възстановителни работи.

От управата на мебелната фабрика заявиха, че периодично провеждат превантивен инструктаж на работещите за поведение при кризисни ситуации.

Доброволците и пожарникарите направиха разбор на зимно-пролетния период до този момент и се обсъдиха задачите, които трябва да се изпълнят до края на годината.

Наблегна се на превантивните мерки за справяне с евентуални горски и полски пожари през летния сезон.

Ръководство на Община Черноочене и огнеборците поздравиха екипа от доброволци за отговорността, която са поели за предотвратяване или овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации. Те подчертаха, че разчитат много на доброволците, на поетия от тях ангажимент и на компетентността им при овладяване и ликвидиране на пожари или други спасителни операции.

Формированието е създадено в края на 2016 година. Досега доброволците са участвали в множество извънредни ситуации и гасене на пожари, като структурата е попълнена с нови членове.

Исмет ИСМАИЛ, Черноочене

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0