Пожарната: Не е имало заплаха за населените места, гасихме още 9 пожара!

Пожарната: Не е имало заплаха за населените места, гасихме още 9 пожара!

Локализиран от всички страни е големият горски пожар в района на село Самодива, Кирковска община, който възникна малко преди 15 часа в понеделник, съо

Локализиран от всички страни е големият горски пожар в района на село Самодива, Кирковска община, който възникна малко преди 15 часа в понеделник, съобщиха от Областната дирекция на МВР. За часове огънят обхвана около 300 декара горски масив в пресечен терен и при силен вятър. Незабавно са били организирани всички налични сили на РДПБЗН-Кърджали за потушаването на пожара. 22-ма пожарникари с 8 автомобила, държавни горски служители, доброволци от формированието в Кирково и местно население са били включени в гасенето. През цялото време не е съществувала заплаха за близките населени места. Към момента продължава гасенето на иглолистния горски масив. На място днес е директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Николай Николов.

Още 9 пожара са възникнали в областта през почивните дни. Пожар на балкон в областния град бил причинен от забравена тенджера на газов котлон. Изгоряла дограма и техника. Екип на службата в Кърджали загасил огъня.  Лек автомобил „Опел“ изгорял по пътя за село Долище. Няма пострадали. Трима огнеборци от Кърджали загасили огъня. Около 300 декара сухи треви и храсти били запалени в кв.“Горна Гледка“ в областния град. 8 пожарникари локализирали и потушили пламъците. Сухи треви са горели в землищата на селата Пресека, Рудина, Стражево, Бял извор и в Кърджали. Няма нанесени щети.

Екип на пожарната служба в областния град оказал съдействие на спешни медици за пренасяне на пострадала жена в района на село Ненково, по екопътека към пещера „Утробата“.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0