Под Дяволския мост се търсят… най – добрият рибар и най – големият карък

Под Дяволския мост се търсят… най – добрият рибар и най – големият карък

Община Ардино организира Риболовен фест край Дяволския мост с много награди. Той ще се проведе на 19 юни, съобщиха от пресцентъра на о

Община Ардино организира Риболовен фест край Дяволския мост с много награди.

Той ще се проведе на 19 юни, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

Риболовният фест включва състезание по улов на речна риба, туристически поход от град Ардино до Дяволския мост и фолклорна програма.

Рибарите ще бъдат разпределени в три възрастови групи – деца до 14 години, мъже и жени. Ще се обособяват сектори за улов на риба покрай вира на река Арда под Дяволския мост. Времетраенето на надпреварата е 3 часа за мъже и жени и 2 часа за юноши и деца. Уловената риба се тегли с електронен кантар. При равен резултат се отчита кой е уловил най-големи екземпляри. Всеки участник ще има право да ползва една въдица. За най-добрите от региона и страната община Ардино е осигурила специални награди. Награди ще получат още рибарите, които уловят най-малка и най-голяма риба, както и за „каръка“ на състезанието.

Краен срок за записване на участниците е 18 юни, в отдел „Образование, култура и спорт“ на Общинска администрация – Ардино. Телефон за връзка: 03678/42-38.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0