Подменят тротоарните плочки на най-дългата улица в Момчилград

Подменят тротоарните плочки на най-дългата улица в Момчилград

Започна поставянето на новите тротоарни плочи по най-дългата улица в Момчилград. Улица "Гюмюрджинска" в близките седмици ще придобие но


Започна поставянето на новите тротоарни плочи по най-дългата улица в Момчилград. Улица „Гюмюрджинска“ в близките седмици ще придобие нов облик. Освен поставянето на цветни тротоарни плочки се подменят и бордюрите на основните пешеходни зони между двете кръгови кръстовища на входа и на изхода на града, съобщават от Община Момчилград.

Ще бъде монтирано и ново LED осветление, ще бъдат изградени предпазни огради, ще бъдат поставени нови кошчета за смет. Част от строителните дейности се финансират от бюджета на община Момчилград, а друга – от мащабен проект за благоустрояване на градската среда. По него вече се обновяват улици и тротоари в най-многолюдния квартал „Единадесети“. Там се подменят близо 10 000 кв. м. тротоарни плочки и се поставят 2 900 метра нови бордюри.

Община Момчилград се извинява на гражданите и търговците по улицата за причиненото неудобство и благодари за проявеното разбиране.


Както вече 24rodopi.com писа, в края на април стартираха дейностите по  цялостното обновяване на най-дългата улица в Момчилград, която се простира на 2,9 километра.

„С реализирането на мащабния проект обновяваме напълно тази част на Момчилград. Развитието и модернизирането на градската среда е сред приоритетите на екипа ни, защото момчилградчани заслужават да живеят в приветлив и уютен град, без инфраструктурни проблеми“, заяви кметът на община Момчилград Илкнур Кязим.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0