Подкрепа за ветото и Кж активност в парламента: Дезинфекция! От трибуната говорят комунистически трубадури

Подкрепа за ветото и Кж активност в парламента: Дезинфекция! От трибуната говорят комунистически трубадури

От БСП призоваха да се дезинфекцира трибуната след изказването на депутата от ГЕРБ Спас Гърневски. Това призова народният представит

От БСП призоваха да се дезинфекцира трибуната след изказването на депутата от ГЕРБ Спас Гърневски. Това призова народният представител от ПГ на „БСП за България“ Александър Симов по време на дебата, съобщава агенция „Блиц“.
Симов, който е народен представител от Кърджали, се опита да рецитира стихотворение, но бе прекъснат от председателя на парламента Цвета Караянчева, която също е депутат от града край Арда.
„Когато от тази трибуна говорят комунистическите трубадури, хората, които са продавали таланта си на идеи, които толкова много мразят, трябва да дезинфекцираме трибуната след това“, зави още Симов.
„Мога и да се самонакажа, но най-напред искам да накажете председателя на БСП, която от тази трибуна нарече това мнозинство – убийци“, заяви от своя страна народният представител от ГЕРБ Спас Гърневски от парламентарната трибуна след като бе наказан със забележка.
Това се случи по време на дебата по президентското вето върху Закона за действията по време на извънредно положение.

Депутатите подкрепиха единодушно ветото на президента Румен Радев върху спорни точки от Закона за извънредното положение. В неделя той наложи частично вето за закона, което създаде напрежение между него и премиера Борисов, предаде Нова тв.

От Закона отпадат текстовете, които са свързани с наказанията за невярна информация, както и тези, свързани с цените на стоките.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: