Погребаха 70-годишния г-н Смъртта!

Днес погребаха Смъртта в бялизворския квартал "Диамандово". Това е прякорът на около 70-годишен честен, трудолюбив и уважаван от местните хора мъж. Съ

Днес погребаха Смъртта в бялизворския квартал „Диамандово“. Това е прякорът на около 70-годишен честен, трудолюбив и уважаван от местните хора мъж. Същото допълнение към името си носят децата му, дори внуците.

Почти няма диамандовец без прякор: Ларсън, Фургон, Талига, Смърт, Шайка, Хитреца и т. н. Хората залагат на прозвищата в ежедневието, които се прехвърлят и на следващото поколение. Причината вероятно е, че с прякор човекът е много по-разпознаваем, защото повечето мъже носят лични имена Ахмед, Мехмед и Мюмюн.

Според местните хора повечето от тези прякори са дадени през тоталитарния режим от учител, носещ фамилията Панайотов, командирован тук от вътрешността на страната. Местните и до днес показват уважението и признателността си към него като всяко лято го канят на футболна среща на ветераните от онова време, която винаги след това прераства в нощен купон в кръчмите в Бял извор или Диамандово , който продължава до зори.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0