„Пневматика“ пусна в отпуск всички служители!

„Пневматика“ пусна в отпуск всички служители!

Ръководството на Група СЕРТА реши да приложи драстични превантивни мерки срещу коронавируса с цел да предпази всичките си служители

Ръководството на Група СЕРТА реши да приложи драстични превантивни мерки срещу коронавируса с цел да предпази всичките си служители и техните семейства посредством използване на дни от платения годишен отпуск за период от една седмица, считано от понеделник, 23 март. Решението важи също така и за завода на СЕРТА БЪЛГАРИЯ АД в Кърджали, съобщи за 24rodopi.com финансовият директор на предприятието Красимир Паскалев.
Раздадени са маски за многократна употреба и продукти за дезинфекция; Замяна на класическите продукти за почистване с дезинфекциращи продукти; Затваряне на ведомствения стол в предприятието; Коригиране на графика за използване на почивките; Забрана на достъпа на трети лица в предприятието; Забрана на командировките; Налагане на режим за влизане и излизане, чрез спазване на безопасно разстояние от минимум 1.5 м, бяха предприетите мерки за защита на служителите до този момент.
„Тези мерки позволиха да се избегне заразяването на персонала и това е първата спечелена битка срещу коронавируса. В контекста на тази европейска и световна здравна криза, всички наши партньори, в това число клиенти и доставчици, решиха превантивно и за по-голяма безопасност да затворят заводите си, като приложат задължителните мерки, излъчени от правителствата в съответните държави. Произтичащите от това смущения във веригата за доставки и продажби водят до невъзможност за нормално продължаване на дейността на Група СЕРТА през този период.
Съвкупността от ангажименти към нашите партньори – персонал, клиенти, доставчици, както и към държавата, ще бъдат спазени по време на тази неработна седмица. Благодарение на доброто финансово здраве на предприятието, както и на подкрепата от страна на акционерите и банките партньори, не се предвижда никакво забавяне в изплащането на възнаграждения и на задълженията към доставчиците.
Седмицата платен отпуск трябва да позволи на служителите да вземат всички мерки, за да защитят своето здраве и това на техните близки, като бъдат спокойни и уверени в бъдещето на предприятието. Останете вкъщи, пазете вас и вашите семейства, приятелите и колегите си!“, посочиха от дружеството.
24rodopi.comCOMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0