Планински колоездачи катерят Утробата и Патмос! (видео)

Планински колоездачи катерят Утробата и Патмос! (видео)

100 велосипедисти ще карат по билото на планината, за да стигнат до пещерата „Утробата“, а после - на другия бряг на язовир


100 велосипедисти ще карат по билото на планината, за да стигнат до пещерата „Утробата“, а после – на другия бряг на язовир „Кърджали“, катерене до крепостта „Патмос“. Това ще се случи през този уикенд в тази част на Източните Родопи, където река Боровица се среща с величествената Арда.

Практикуващи планинско колоездене от различни краища на България вече са в хотел „Боровица“ в очакване на старта към „Утробата“ през планинската пътека „Райски изглед“. Екстремното пътешествие до пещерата, крепостта „Патмос“ и гордия връх Бездивен е организирано от „Байкария“, най-активното сдружение у нас, което организира карания, събития, поддържа пътеки и маршрути, грижи се за опазването на околната среда.

„Нашият път като организация започна през 2004 година, когато беше основано сдружение “Байкария”. Оттогава до днес пътешестваме, работим и се забавляваме из планините в България и по света“, посочват от сдружението.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0