Пияният рекорд на Нова година заради… липса на таксита?!

Осъдиха водача с 3,11 промила! Бил на бар, черпели го приятели… Рекордът на Нова година по пиене и шофиране в страната дошъл

Осъдиха водача с 3,11 промила! Бил на бар, черпели го приятели…

Рекордът на Нова година по пиене и шофиране в страната дошъл заради липса на… таксита. Това обяви 25-годишният мъж, който стана най-известният шофьор в България на прага на 2020-та. Мъжът, който счупи рекорда в страната на 31 декември с 3,11 промила зад волана, бе осъден от магистратите в Кърджали.
Припомняме, че мъжът катастрофира с лек автомобил „Ауди“ в малките часове на 31 декември. Водачът загубил контрол над управлението на кръстовището между ул.“Стефан Стамболов“ и бул.“Христо Ботев“ във „Възрожденци“ и блъснал правилно паркиран „Мерцедес“, който се задвижил и ударил паркиран пред него „Опел“. Тестът за алкохол на водача отчел 3,11 промила. Шофьорът пък бе обявен за най-наквасения в страната на Нова година от „Пътна полиция“ по време на брифинг в столицата.
Кръвната проба на мъжа от ардинско село показала 2,96 промила. Той получи седем месеца „лишаване от свобода“, но условно. Изпитателният срок е за 3 години. Шофьорската му книжка пък бе отнета за също рекордните 29 месеца.
25-годишният тръгнал от село на бар в Кърджали. Той искал да отиде с компанията с такси, но нямало свободни коли, обяснил пред разследващите безработният родопчанин. Затова се качил на собствения си автомобил и закарал аверите. В бара нямало да консумира алкохол, но го почерпили. Мъжът твърдял, че е изпил само две бири. Предишният ден обаче нищо не бил ял…
На тръгване от дискотеката отново опитал да се качи на такси, но нямало „жълти“ автомобили. Затова подкарал колата си към село. На Новия мост обаче задрямал и след завоя на кръстовището последвал сблъсъка.
25-годишният сключи споразумение с прокуратурата в Кърджали.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0