Питат бизнеса: От какви работници имате нужда, с какви умения?

Питат бизнеса: От какви работници имате нужда, с какви умения?

Започна шестото поред  проучване на Агенцията по заетостта за потребностите на бизнеса от кадри. Анкетата е публикувана в рубр

Започна шестото поред  проучване на Агенцията по заетостта за потребностите на бизнеса от кадри. Анкетата е публикувана в рубриката „Проучване за потребностите от работна сила” на официалния сайт на Агенцията и ще бъде достъпна за попълване онлайн до 16 октомври 2020 г. включително, съобщиха от Областната администрация в Кърджали.
В анкетата всеки работодател може да посочи от каква работна сила ще има нужда през следващите 12 месеца, както и в средносрочен план – в рамките на 3 до 5 години. Ще може да заяви и кои от предложените 21 умения и 8 ключови компетентности трябва да притежава търсеният от него персонал. Тази година в проучването ще бъде отчетено и влиянието на епидемичната ситуация върху социално-икономическите условия.
Проучването стартира на 1 септември т. г, първоначално сред поканени от Бюрата по труда в страната работодатели от формирана по данни на НСИ национално представителна извадка. До този момент над 1 300 фирми и организации са взели участие в допитването.
Получените резултати се използват при подготовката на краткосрочните мерки и програми за организиране и провеждане на обучения за професионални и ключови умения, както и при определяне на приоритетите на областната и националната политика в сферата на образованието, обучението и насърчаването на заетостта.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0