Петя Михалевска чу проблемите на младите – корупция, неизползван икономически потенциал…

Петя Михалевска чу проблемите на младите – корупция, неизползван икономически потенциал…

Високите нива на корупция в страната, неизползваният икономически, географски и природен потенциал на област Кърджали, социалната среда

Високите нива на корупция в страната, неизползваният икономически, географски и природен потенциал на област Кърджали, социалната среда и отсъствието на цифровизация и иновации в бизнеса и в държавната администрация.

Тези основни проблеми се откроиха по време на онлайн дискусията на водача на листата на БСП в Кърджали Петя Михалевска и евродепутата Цветелина Пенкова с младите хора от региона.

Особено внимание се обърна на липсата на ключови за развитието на икономиката инфраструктурни обекти като обходен път Кърджали и втори етап на ГКПП „Маказа“.

Петя Михалевска подчерта, че акцент в платформата на БСП е поставен именно върху младите хора. Предвиждат се облекчаване на доходите на семейства с деца посредством семейно подоходно облагане, безплатни детски градини и учебници. Като представител на област Кърджали, тя ще настоява за европейско финансиране на важните инфраструктурни обекти за региона с цел привличане на национални и чуждестранни инвестиции, развитие на икономиката и връщане на младите хора, за които е важно да имат сигурна работа, организирана инфраструктура и ясни правила.


Цветелина Пенкова отбеляза, че Европейският съюз е предвидил финансиране от 12 милиарда за развитие на зелена икономика, цифровизация, технология и иновации, които ще бъдат отпуснати на страната при наличието на добри проекти. За съжаление обаче, представеният от българското правителство план за Възстановяване и устойчивост най-вероятно ще бъде отхвърлен от ЕС и страната ни няма да може да се възползва от тези средства не само поради нецелесъобразността на плана, но и поради високия корупционен риск и липсата на върховенство на правото. Въпреки това тя изрази оптимизъм, подчертавайки,  че географското разположение и природните дадености на област Кърджали предразполагат към развитие на зелена икономика, а допълнително финансиране от ЕС за такава ще има при наличието да добри проекти. Цветелина Пенкова, която е на посещение в Кърджали по покана на Петя Михалевска, добави, че добрата инфраструктура ще даде старт на икономическия просперитет на региона и ще спомогне за борбата с младежката безработица.

Цветелина Пенкова,  Петя Михалевска и Есен Устренска посетиха заводите за хидравлични цилиндри „Кяшиф“ в Джебел. Те бяха посрещнати от инж. Кяшиф Кяшиф и Сибел Кяшиф. Трите завода впечатлиха гостите си не само с мащабността и технологията на производство, но и с добра социална политика към работниците си.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

COMMENTS

WORDPRESS: 0