Петя Михалевска: С всички ще водим разговори за правителство, освен с ГЕРБ и ДПС

Петя Михалевска: С всички ще водим разговори за правителство, освен с ГЕРБ и ДПС

"Имаме решение на Националния съвет да предложим служебното правителство. Ще бъдат водени разговори с всички формации, освен с ГЕРБ и ДПС. Има 5-6 при

„Имаме решение на Националния съвет да предложим служебното правителство. Ще бъдат водени разговори с всички формации, освен с ГЕРБ и ДПС. Има 5-6 приоритета с много ясен срок за изпълнение и ще се разговаря с представителите на служебния кабинет дали имат желание да участват“, заяви народният представител от БСП Петя Михалевска в студиото на „Денят ON AIR“ в отговор на въпроса „Готова ли е БСП, ако получи третия проучвателен мандат?“.

Кърджалийката намира за смущаващо изказването на Христо Иванов от „Демократична България“, че президентът не трябва да дава третия проучвателен мандат на БСП. Според нея именно БСП се държи най-адекватно в цялата политическа ситуация.

„Смятам, че ще има вразумяване, защото ни чакат едни много сложни месеци, една сложна година. В момент когато очакваме Ковид кризата, в момент, когато електроенергията е на исторически високи нива. 70% над средното равнище в ЕС – това означава поскъпване на всички стоки. Дискусиите в парламента са неадекватни на фона на случващото се днес и как живеят хората“, изтъкна Петя Михалевска пред Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ БСП са успели да запазят добрия тон и не са чертали разделителни линии.

„Ние ще се опитаме да изградим диалог и допирни точки с всички извън ГЕРБ и ДПС, защото това, което ни чака в следващите седмици, месеци и година – е сложна ситуация и всички ние трябва да бъдем отговорни за решенията, които взимаме всеки ден“, посочи Михалевска.

Служебното правителство има висок рейтинг. Предсрочните избори ще са по времето на тежка Ковид вълна, а у хората се натрупва апатия, стана ясно от думите ѝ, отбелязват от телевизията.

„Не знам докога ще продължи това доверие към всички политически партии. Тук е национално отговорно да осъзнаем какво правим. Едни нови избори абсолютно нищо няма да променят“, подчерта Михалевска.

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0