Петя Михалевска: Защо, г-н Борисов, Кърджали още няма Обходен път?

Петя Михалевска: Защо, г-н Борисов, Кърджали още няма Обходен път?

Отправихме покана за интервю с „по-човешки облик“ към Петя Михалевска – едно момиче от политическите новини. За разго

Отправихме покана за интервю с „по-човешки облик“ към Петя Михалевска – едно момиче от политическите новини. За разговор с актуално лице от политиката, но без политически лозунги и наизустени фрази, които биха заострили вниманието на партийния актив, но пък биха отблъснали мнозинството от хора, които имат право на глас.

Един разговор с едно момиче от Кърджали, с уговорката, че ако не се получи „човешко интервю“, просто няма да го публикуваме.

Поканата на 24rodopi.com към Петя Михалевска е и като продължение на новината – тя бе първата обявена за водач на партийна листа в 9-ти Кърджалийски многомандатен район.

Разговорът с Петя Михалевска:

 Трудна работа е това – БСП да спечели един от 5-те депутатски мандата в Кърджалийски избирателен район. Как щяхте да реагирате, ако при последното посещение на премиера Бойко Борисов в Кърджалийско бяхте се засекли и той Ви беше поканил да водите листата на ГЕРБ тук. Правя връзка с актуалния случай „Кирова“ във Видин, където Борисов направи №1 в листата жена, която критикуваше ГЕРБ и правителството?

– Трудна работа, но изпълнима, постижима цел. За тези, които обичат военната терминология, ще припомня, че БСП първа е правела пробиви в „крепостта“. Другите са след БСП. Но за мандатите ще отговоря по-нататък, нека продължа с питането ви за хипотетичната среща с премиера и поканата.

Тайните посещения и тайните срещи не говорят добре за даден политик и за дадена политическа сила. Против тях съм, защото каквото и да правиш, където и да ходиш, водещото трябва да е диалогът с тези, които са те избрали.

Борисов за последно дойде в областта тайно, снима се и бързо си тръгна, и ако беше минал през центъра на Кърджали и се бяхме засекли, и да допуснем вашата теория на случайностите и това, което се мъдри в главата на госта, и ако бях получила такава покана, естествено щях да откажа.

Но от тази среща той нямаше да тръгне разочарован, защото с малко думи щях да му кажа много неща. И най-вече, колко много сбърка правителството на ГЕРБ и Обединените патриоти в политиката си спрямо регион Кърджали…

Колкото до случая с жената от Видин, това по-скоро е тъжно. Няма какво да се коментира.

-Значи, твърдо „Не“ на сигурното място, на по-лесния път към парламента с подкрепата на Борисов?

-Никога не бих приела и никога не бих предала Кърджали. Такъв сценарий е невъзможен. Участието ми в политиката не е самоцел. Как Борисов реди листи, е грижа единствено и само на ГЕРБ. Хората се канят и участват в партийна работа заради сходни идеи и принципи . Моите са различни от тези на г-н Борисов.

Днес област Кърджали е представителен пример за управленски провал. Налице са неизпълнените обещания и подкрепата към управляващата партия се изпарява с всеки изминал ден.

 -Ако имахте възможност само на едно изречение към премиера, кое щеше да бъде то?

-Толкова срокове, толкова обещания, толкова възможности бяха пропуснати за финансиране – защо, г-н премиер, Кърджали няма обходен път?

А докато се отдалечава, щях да извикам, че правителствата на ГЕРБ са виновни за обезлюдяването на област Кърджали и още много региони в България. Виновни са за белите петна на картата, за демографската катастрофа, за разделените от гурбета семейства…

Четете цялото интервю с Петя Михалевска утре

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0