Петя Михалевска донесе подаръци за 93 деца

Петя Михалевска донесе подаръци за 93 деца

Петя Михалевска зарадва с подаръци 93 деца в Смолян. „За шеста година съм с тези деца от Съюза на инвалидите в Смолян и съм ра

Петя Михалевска зарадва с подаръци 93 деца в Смолян. „За шеста година съм с тези деца от Съюза на инвалидите в Смолян и съм радостна, че  сме заедно. Те са весели, родителите им доволни. Нека през Новата година да сме всички по-добре, каза младата благодетелка, наследила баща си в това начинание, покойния Димчо Михалевски.
Поканените  от нея на празничен обяд деца, заедно с родителите им, братчета и сестрички, получиха подаръците, за които са мечтали – арт комплекти за рисуване, спортни ранички, коли с дистанционно управление, музикални  или забавни игри, сребърни гривни, историческа енциклопедия за царе, конструктори, различни кукли и др. играчки, роклички, блузки, маратонки. За да осъществи този радостен празник за децата, Петя Михалевска е подпомогната  от председателя на ПЕС Сергей Станишев и евродепутата

Цветелина Пенкова. Подкрепят я всяка година  майка й Светла Михалевска и братчето Димитър, съмишленици на баща й в Смолян. Тя е благодарна на Иван Френкев, Здравка Кавалова, Пътър Александров, Надежда Мидюрова, а също и на Розмари Янева и Ралица Генкова.

Почерпки в пакети малките членове на Съюза получиха  от кмета на Смолян Николай Мелемов, Албен Чавдаров, Превантивно-информационния център по наркотични вещества – Смолян, Стефка Милева, Тодор Аръчков, Илиян Маджиров, Венко Славчев, служители  на ВиК – Пловдив. А Димитър Джамбазов от Пловдив, освен че дари пакети на децата, той предостави и 40 пакета за пациентите в отделението за хемодиализа в Смолянската болница.
Празникът се проведе в ресторант „Родопски кът“ в Смолян и по традиция бе открит със сладки пити, бонбони и книжки с български народни приказки с поуки от техни приятели връстници – деца от неделното училище към храм „Св. Николай Чудотворец“.
Росица Примовска
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0