Пети клуб, отлична база! Момчилград даде основа и на боксови шампиони!

Пети клуб, отлична база! Момчилград даде основа и на боксови шампиони!

Вицешампион на България по бокс положи основите на нов спортен клуб в Момчилград. 25-годишният Ергин Махмуд е едновременно председател

Вицешампион на България по бокс положи основите на нов спортен клуб в Момчилград. 25-годишният Ергин Махмуд е едновременно председател и треньор на клуба по бокс „Лионс Боксинг“. Това е петият спортен клуб регистриран в Момчилград. В момента в града има ще отбори по футбол, тенис на маса, вдигане на тежести и борба. „Лионс Боксинг“ развива дейност от месец и вече над 10 деца на различна възраст тренират на ринга в спортен комплекс „Наим Сюлейманоглу“ всеки делничен ден. В момента се извършва подбор на нови състезатели. Желаещите да се запишат могат да се обадят на телефон: 0879 647 498.

Идеята на Ергин Махмуд е да запали възможно повече млади хора да се занимават с бокс, а родният му Момчилград да печели медали и в този спорт.

„Желанието ми е градът да има свой клуб и състезатели по бокс, защото разполагаме с чудесна спортна база. Вярвам, че успехите няма да закъснеят и ще прославим Момчилград по най-добрия начин“, заяви треньорът. Зад гърба си той има престижни участия в бокса в категория за аматьори не само в България, но и в Германия. Ергин Махмуд е вицешампион на страната при мъже в тежка категория до 91 килограма. Среброто е извоювано тази година на републиканското първенство в Благоевград с отбора на „Арда“.

Преди да се захване с бокс Ергин Махмуд се е занимавал с футбол. Кариерата му на спортист стартира от момчилградския футболен клуб „Родопи-1935″. Играл е в юношеския отбор на многократния шампион „Лудогорец“ и е тренирал и с мъжкия отбор. Настоящият боксьор е бил част и от младежкия национален отбор на България. Играл е още за отборите на „Литекс“, „Локомотив“ /Пловдив/ и „Чавдар“ /Етрополе/.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 1