Петима ученици от „Йовков“ на Национално по английски

Петима ученици от „Йовков“ на Национално по английски

Петима ученици от СУ „Йордан Йовков“ участваха в Националния кръг на международното състезание по английски език 

Петима ученици от СУ „Йордан Йовков“ участваха в Националния кръг на международното състезание по английски език  „KANGAROO  GLOBAL  LINGUITICS 2020“. Акай Танер Моллаахмед и Едика Кирилова Терзиева от 4 в клас, Гюлсюн Беркант Касим от 7 а, Георги Георгиев Дичков от 7 б и Светослав Викторов Календжиев от 9 а клас защитиха името на своето училище в престижнато състезание. В надпреварата между ученици от училищатачленове на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България, йовковци участват от 2011 г., откогато са едно от 127 училища от цялата страната, членуващи в Асоциацията.
Членството в Асоциацията дава  възможност на ученици да се изявяват на ежегодните състезания по английски език на национално ниво. Подготовката и участието в тези състезания допълнително мотивира учениците за придобиване на умения и знания, които да ги направят конкуретноспособни в съвременната учебна среда. С всяка година  се засилва интересът и желанието за участие в изявите. Готвейки се по изданията на КЛЕТ, учениците получават достатъчнно солидна подготовка,за да придобиват международно признатите и безсрочни сертификати на Кеймбридж.  На самите състезания учениците имат възможност да комуникират с техни връстници от цялата страна.
В  София днес се проведе и редовното общо събрание на Сдружение „Асоциация на Кембридж училищата в България“. На него бе решено, че Междунаридният кръг на състезанието ще се проведе на 29 май 2021 година в Гърция. Дотогава състезателите от „Йовков“ ще разберат резултата от своето участие в днешното състезание.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: