Петима от акцията „Сводници“ остават в ареста! Предлагали жени на тарифи от 40 до 80 лева на час!

Петима от акцията „Сводници“ остават в ареста! Предлагали жени на тарифи от 40 до 80 лева на час!

Петима от задържаните в акция „Сводници“ в Кърджали остават в ареста. Най-тежката мярка за неотклонение „задържан

Петима от задържаните в акция „Сводници“ в Кърджали остават в ареста. Най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ бе определена спрямо Т.М., на 27 г., Ф.М., на 25 г., Ю.Л., на 21 г., С.Л., на 30 г., и М.Л., на 46 г. съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура Пловдив.
Те са привлечени като обвиняеми за това, че за времето от юни 2018 г. до юни 2020 г. в Кърджали  са склонявали към проституция четири жени, на възраст от 21 г. до 28 г., и ги свождали към престъпление. За трима от обвиняемите – Ф.М., Т.М. и М.Л., деянието е извършено по отношение на две лица, с користна цел и в съучастие – престъпление по чл. 155 ал. 5 т. 3 във вр. с ал. 3 вр. ал. 1 вр. чл. 26 ал. 1 на Наказателния кодекс,
както и за това, че в Кърджали, за същия период, набрали и транспортирали отделни лица – четири жени с цел да бъдат използвани за развратни действия, независимо от съгласието им, като за Ф.М., Т.М. и М.Л., деянието е извършено в съучастие – престъпление по чл. 159 ал. 1 вр. чл. 26 от Наказателния кодекс.
Както 24rodopi.com първи писа, акцията бе проведена на 9 юни.
В нея са участвали служители на секторите „Криминална полиция“ и „Икономическа полиция“, както и на отдел „Разследване“ към ОД на МВР – Кърджали.
Установено е, че четирите жени, на възраст от 21 г. до 28 г., предлагали сексуални услуги срещу заплащане. Петимата обвиняеми организирали тяхната „работа“, като осигурявали таксита и леки автомобили, за да ги превозват до адреси на клиенти. Жените предлагали и сексуални услуги в хотел в Кърджали. Тарифата била от 40 лв. до 80 лв., а между 20 и 50 % от получената сума те предавали на обвиняемите. Жените са от различни краища на България. 
По време на Специализирана полицейска операция са претърсени общо пет обекта, като съдът е одобрил протоколите за тези действия.
Определението на Районен съд – Кърджали подлежи на протест и обжалване пред Окръжен съд – Кърджали.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0