ПДИ: Община Черноочене е най-прозрачната структура в Източните Родопи

ПДИ: Община Черноочене е най-прозрачната структура в Източните Родопи

Община Черноочене е с най-висок рейтинг по активна прозрачност сред административните структури в област Кърджали. Това показват рез

Община Черноочене е с най-висок рейтинг по активна прозрачност сред административните структури в област Кърджали. Това показват резултатите от ежегодното проучване на Програма Достъп до информация (ПДИ) на Интернет страниците на всички административни структури в системата на изпълнителната власт.
Община Черноочене е получила 60,5 точки от оценяващите. Втори в класацията е Община Джебел с 59,5 точки, а трети – Областна администрация – Кърджали с 58 точки. Интернет страница на Община Черноочене е оценена най-високо сред страниците на всички административни структури в областта за втора година, твърдят от ПДИ.
В класацията на общините от цялата страна Община Черноочене заема 62 позиция.
При проучването са прегледани и оценени интернет страниците на 562 административни структури на централно, териториално и местно ниво, публично правни субекти и независими органи на власт. Целта на проучването е да оцени как органите на властта изпълняват задълженията си по Закона за достъп до обществена информация.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0