Партньорът във властта: Втвърдяване! 3-седмична карантина!

Партньорът във властта: Втвърдяване! 3-седмична карантина!

По примера на редица европейски държави и у нас трябва да се втвърдят противоепидемичните мерки и да се наложи поне триседмична каранти


По примера на редица европейски държави и у нас трябва да се втвърдят противоепидемичните мерки и да се наложи поне триседмична карантина. Мерките трябва да се наложат незабавно, защото, за разлика от пролетта, вече сме закъснели – разпространението на заразата става опасно, здравеопазването рухва.

Това заяви зам.-председателят на Народното събрание и лидер на НФСБ Валери Симеонов пред ТВ Европа тази сутрин, съобщиха от пресцентъра на партията. Той обаче подчерта, че това е позиция на НФСБ, а не на коалицията ГЕРБ – Обединени патриоти.

„Няма нужда да откриваме топлата вода – нека вземем добрите примери от Европа и дори съседните ни държави“, подчерта Симеонов и посочи Белгия. „Европейската държава затвори на 2 ноември училища, МОЛ-ове, кина, театри, спортни мероприятия и за изминалата седмица отчита два пъти по-малко заболели в сравнение с предходната. В Полша вече обмислят да отворят МОЛ-овете и магазините, които бяха затворени още през октомври, но те затвориха училищата си до края на годината“, каза Симеонов от формацията-малък коалиционен партньор.

Той подчерта, че мярката за училищата е важна, тъй като децата не боледуват, но са най-сериозния преносител на заразата към своите родители, баби и дядовци.

Симеонов определи като престъпление решението на Столична община за отваряне на Коледните базари.

Зам.-председателят на парламента заяви, че е изразил неколкократно позицията си за временни ограничения пред партньорите от ГЕРБ и ще го направи отново – на Политически съвет следващата седмица.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0