Партиите се разбраха: 157 секции в Кърджали с 1321 членове

Партиите се разбраха: 157 секции в Кърджали с 1321 членове

Партиите и коалиците постигнаха съгласие за съставите на секционните избирателни комисии в Кърджали. В консултациите се включиха предст

Партиите и коалиците постигнаха съгласие за съставите на секционните избирателни комисии в Кърджали. В консултациите се включиха представители на „ГЕРБ-СДС“, „Има такъв народ“, „БСП за България“, „Демократична България-Обединение“ , ДПС,  „Изправи се! Мутри вън!“. Те се водиха от секретаря на община Кърджали Себахатин Риза, който бе упълномощен със заповед на кмета Хасан Азис.

Участниците в консултациите се споразумяха за структурирането на комисиите като за база се прие разпределението, изготвено от общинската администрация, въз основа на Решение №15-НС от 31.05.2021г. на РИК-Кърджали.

До 12 часа на 7 юни ще се направят писмените  поименни предложения за съставите на СИК от участвалите в консултациите представители на шестте политически партии и коалиции.

За изборите за Народно събрание в община Кърджали са сформирани 157 СИК-67 в града и 90 в кметствата.  В 16 СИК с избиратели под 300 души няма да има машинно гласуване.  В секционните комисии ще участват общо 1321 души.

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0