Паролата

Паролата

Всичко бе започнало с един банален въпрос: „Имаш ли прополис*, нали си пчелар?! Беше месец октомври 2017. Някъде на запад, бли

Всичко бе започнало с един банален въпрос: „Имаш ли прополис*, нали си пчелар?!
Беше месец октомври 2017. Някъде на запад, близо до границата.
От тогава бе изтекла много вода. Едни хора, облечени в бяло и приличащи на американски астронавти, бяха умъртвили хиляди животни по дворовете на бедните и беззащитни хорица.
Десетки хиляди щъркели отгледаха рожбите си по родните места и ги научиха да летят.
Повече от милион млади, образовани българи, излетяха от родните си гнезда и се устремиха към „демократичния свят“ с надежда…
Двамата не тръгнаха за никъде. Решиха да останат, защото бяха направили своя избор. Влюбени и неразделни. Не трепнаха дори. Възторжени и щастливи. Ръцете им станаха техните пристанища, а сърцата им – пулсиращи звезди. Тя го събуждаше с нежни целувки сутрин, той и преливаше спокойствие вечер и тя заспиваше на силното му рамо.
А „прополисът“, бе станал тяхната парола…
Страхил Алексиев, адвокат

24rodopi.com

*Прополисът, наричан още клей, е смес от смоли, восък и прашец от пъпки и цветове на растенията, обогатена с ензими и подложена на млечно-кисела ферментация в храносмилателната система на пчелите. Прополисът съдържа витамини, етерични масла, минерални соли, микроелементи, хормони и ферменти.

COMMENTS

WORDPRESS: 0