Паника във вход: Заразени гурбетчии не спряха да обикалят по време на карантината!

Паника във вход: Заразени гурбетчии не спряха да обикалят по време на карантината!

Заразена с Ковид-19 ромска гурбетчийска фамилия хвърли в паника цял вход на жилищен блок във „Възрожденци“. Членовете на семейството са обикаляли своб

Заразена с Ковид-19 ромска гурбетчийска фамилия хвърли в паника цял вход на жилищен блок във „Възрожденци“. Членовете на семейството са обикаляли свободно навсякъде, нарушавайки карантината. Съседите им научават за състоянието им, едва когато идва линейка и по спешност транспортира бабата в тежко състояние, вследствие на усложнения от коронавирус, към интензивното отделение на болницата в Кърджали.

Това разкриха за 24rodopi.com комшии на семейството.

„Работят в чужбина, но цяло лято си бяха тук. Младите тръгнаха на 15 август към Дания, още същия ден обаче се прибраха. Казаха ни, че нямали ПСР тестове и ги върнали на летището. Оказва се обаче, че са били тествани и са положителни. Поставят ги под карантина. Те обаче не спряха да обикалят. Срещаме се на стълбите, в асансьора. Качват се на таксита, ходят по заведения, магазини, дори казина. Нито веднъж не бяха проверени за спазване на карантината и никой от нас не разбра. И онзи ден пристига линейка и взема бабата в много тежко състояние. Всички останали кашлят, кихат, и тогава разбираме какво е състоянието им. Няма такава безотговорност!“, коментираха пред наш екип жители на блока. 

Едва след като са разбрали и се обърнали към институции, вече са започнали проверки по адрес на семейството.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0