Пак схема за измама: Фалшиви мейли от „Български пощи“ – „плати такса, вземи награда“

Пак схема за измама: Фалшиви мейли от „Български пощи“ – „плати такса, вземи награда“

През последните три седмици отново се активира разпращането на фалшиви електронни съобщения от името и/или с логото на „Българ

През последните три седмици отново се активира разпращането на фалшиви електронни съобщения от името и/или с логото на „Български пощи“, под формата на анкети или игри, в които се обявява, че получателят ще получи „награда“ – мобилен телефон, като за целта трябва да потвърди участие, предоставяйки лични данни (електронен адрес, данни от дебитна или кредитна карти и др.) и да заплати такса.
Това обявиха от дружеството.
В други случаи в съобщението се уведомява, че клиентът има пратка и трябва да заплати определена сума за нейното получаване, като е необходимо да предостави данни от банкова карта и др.
„Български пощи“ ЕАД обръща внимание, че не изпраща тези съобщения, не провежда анкети или игри, не раздава награди, не изисква по имейл заплащане на такси за доставка и при никакви поводи не изисква лични данни от дебитна или кредитна карта за доставката, Имейли, които не носят официалния адрес и не произхождат от домейна на дружеството, не следва да се приемат за достоверни. Томболи и игри, които не са обявени на официалната страница на дружеството, не съществуват.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0