Пак пуснаха интригата „Кючюк или Хамид вместо Карадайъ“

Пак пуснаха интригата „Кючюк или Хамид вместо Карадайъ“

Продължават публикациите, в които досегашният председател на Младежко ДПС Илхан Кючюк е спряган за нов оперативен шеф на ДПС. Както веч

Продължават публикациите, в които досегашният председател на Младежко ДПС Илхан Кючюк е спряган за нов оперативен шеф на ДПС. Както вече писахме, през лятото активисти на МДПС пробутаха „новината“ в някои вестници и сайтове.

Днес по темата пише „24 часа“. „След лятната политическа ваканция все повече активисти на ДПС споделят версията, че Доган е размислил. И като евентуални претенденти за поста председател на партията се посочват настоящият лидер на Младежкото ДПС и евродепутат от движението Илхан Кючюк, както и народният представител Хамид Хамид, който е смятан за един от най-добрите юристи в партията“, пише медията.

„Депутати от ДПС обсъждат още два варианта. Първият е на лидерското място да застане депутатът Джейхан Ибрямов. Преди години той бе лидер на младежката структура на партията и политически съветник в кабинета на Доган, а съпругата му Биршен Яхова пък дълги години бе секретарка на Ахмед Доган.

Вторият вариант, който засега бил най-сигурен е, че лидер на движението ще остане Карадайъ, но ще е с орязани функции. Вместо него като говорител на партията ще се явява зам.-председателят на парламентарната група на ДПС Йордан Цонев“, пише още „24 часа“.

Както вече 24rodopi.com писа, ДПС ще проведе националната си конференция през декември, най-вероятно на 13-ти, като сигурен председател за още три години е Мустафа Карадайъ. Почти изключено е срещу Карадайъ да бъде издигната друга кандидатура. Причината е, че още в края на миналата година той е получил подкрепата на почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

Тогава 24rodopi.com разкри, че по време на коледно-новогодишния купон в така нар. „Сараи“, в речта си пред актива Доган обявил, че Карадайъ е находка, явление. „Трябва да го пазим и развиваме“, отсякъл почетният председател.

При условията на демокрация всеки може да се опита да стане председател на ДПС, но опитът да заеме мястото на Мустафа Карадайъ е все едно да тръгне с колело да покорява Луната – с тези думи Ахмед Доган „приземил“ вътрешно-партийните интриганти и кандидатите да заемат мястото на Карадайъ. Политикът от Борино трябваше да бъде преизбран на 26 април, но това ще се случи през декември, ако Националният оперативен щаб за борба с коронавируса не въведе нови ограничения, и ще ръководи партията поне до декември 2023 година. Конференцията ще се проведе онлайн.

Политикът от село Петко Славейков, община Севлиево, Илхан Кючюк вероятно ще бъде един от новите заместници на Карадайъ. С шансове за подобна позиция е и шуменецът Хамид Хамид.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0