Павел Гатев изпреварил Севтин Реджеб в състезанието за зам. областни управители

Павел Гатев изпреварил Севтин Реджеб в състезанието за зам. областни управители

Новоназначеният за заместник областен управител на Кърджали Павел Гатев е изпреварил на „финалната права“ Севтин Реджеб, ко


Новоназначеният за заместник областен управител на Кърджали Павел Гатев е изпреварил на „финалната права“ Севтин Реджеб, който е от активистите в партия „Има такъв народ“, разкриха за 24rodopi.com отлично осведомени източници.

Както първи 24rodopi.com писа, на 19 май бе решено експертът по европроекти Даниел Делчев да стане областен управител на Кърджали, а в края на работния ден на 28 май за нови зам. областни управители бяха обявени бившият областен управител Бисер Николов и бившият полицай и настоящ адвокат Павел Гатев. Няколко дни преди това вариантът бил Делчев-Николов-Реджеб.

„Севтин Реджеб отпадна от състезанието заради категоричната позиция на ИТН, свързани с партията да не бъдат на властови позиции по времето на служебното правителство“, посочи запознат с преговорите около назначаването на зам. областните управители.

Севтин Реджеб попадна в политиката по времето на областния управител Пламен Иванов, който беше главен секретар на СДС. Той градеше структури на демократичната формация в община Черноочене, където оглавяваше младежката структура на СДС. В последната година е в регионалния екип на ИТН.

Павел Гатев е бивш служител на МВР още отпреди 1989-та, адвокатската му кантора е в Момчилград. През 2012-та бе спряган за зам.-директор на Областната дирекция на полицията в Кърджали, но пред репортер на 24rodopi.com заяви: „Не желая да ставам началник на полицията. Пенсионер съм. Бях в системата на МВР, но сега съм адвокат. Амбициите ми са свързани с кантората“.

На снимките: Сградата на общинската и областна власт в Кърджали, новите зам. областни управители – Бисер Николов (горе) и Павел Гатев (долу).

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0