Още на 13 юни той каза: На финала ще играят Италия и Англия! А сега?

Още на 13 юни той каза: На финала ще играят Италия и Англия! А сега?

На 13 юни той прогнозира, че на финала на Европейското първенство по футбол ще се срещнат Италия и Англия. Какво се случи? Англия сре

На 13 юни той прогнозира, че на финала на Европейското първенство по футбол ще се срещнат Италия и Англия.

Какво се случи? Англия срещу Италия е финалът на Европейското първенство по футбол на стадион „Уембли“ в Лондон в неделя – 11 юли.

Ейваз Емин – Абърдийн, е майстор по… точни футболни залози. И докато другите залагащи на крайния изход се провалят на един мач, камо ли да познаят два или три заедно, 49-годишният Абърдийн жъне успехи в най-трудната прогноза – точен резултат. Във вихъра си е и на това Европейско първенство. За мача Италия – Турция, с който се откри първенството, прогнозира 2:0 или 3:0 за „адзурите“. Какво се случи? Фиш №2 с големия процент е печеливш!

Наричат Ейваз Абърдийна „футболната енциклопедия на Източните Родопи“. Живее в ардинското село Бял извор. Известен е с дълбоката си привързаност към футбола, но може да ви впечатли с познанията си и за други спортни дисциплини.


„На въпрос „Кой ще спечели Европейското първенство тази година?“, той отговаря предпазливо, че не може да се направи точна прогноза, понеже ще се класират 4 от шестте отбора на трето място и това прави невъзможно определянето на двойките от осминафиналите. От там не може да се предвиди и кои отбори ще се паднат един срещу друг във фазите на директното елиминиране. Но като цяло неговите фаворити са Англия и Италия. „Ако не се срещнат на по-ранна фаза, те вероятно ще стигнат до финала“, гласи прогнозата на родопския Абърдийн“ – 
това написахме на 13 юни в дописката „Ейваз Абърдийна – маратонецът, който е №1 на „точен резултат“ от сблъсъците на Европейското“.

Днес, ден преди големия финал, Ейваз Абърдийна казва, че е приятно изненадан от първенството като цяло. Нямал е големи очаквания за качеството на футбола поради факта, че  участват 24 от 55 отбора. Много по-зрелищни и вълнуващи са били форматите с участието на 8 отбора. Но все пак се оформили интересни двубои на осминафиналите и четвъртфиналите. Нямало е аутсайдери. И въобще е нямало слаби отбори с изключение на Турция, от която  очаквал много повече  заради качествените и футболисти , играещи в първенствата на Англия, Германия, Италия и Франция. Като примери сочи Чалханоглу, който е титуляр в „Милан“ с номер 10 и Бурак  Йълмаз, който с головете си във френското първенство подари титлата на „Лил“.

А кой ще е новият футболен шампион на Италия?

„Аз съм пристрастен, държа за Италия и ме е страх да дам точна прогноза за резултат или краен изход, за да не урочасам любимците си. Иска ми се Италия да спечели в редовното време, но ако нито един от двата тима не направи груба грешка в 90-те минути, може да се стигне до продължения и дузпи. А стигне ли се до дузпи, нещата опират до ези-тура, до късмет. Там няма по-добри. Марадона, Ван Бастен и много други футболни величия са изпускали най-важните дузпи за отборите си“, коментира Ейваз Абърдийна.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 1
  • comment-avatar

    Ще не е познал двете срещи по 3 на 3 и да заложи 1000 лв.. сега щеше да е мултимилионер..

  • DISQUS: 0