Още мерки срещу COVID-19 падат от понеделник

Още мерки срещу COVID-19 падат от понеделник

Считано от понеделник, 19 април, посещенията в детски центрове, клубове и други, предоставящи организирани групови услуги за деца, се д


Считано от понеделник, 19 април, посещенията в детски центрове, клубове и други, предоставящи организирани групови услуги за деца, се допускат при използване на не повече от 50% от капацитета на помещението и носене на защитни маски за лице от персонала.

Това e посочено в нова заповед на министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов.

Допуска се провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, конкурси, обучения, тимбилдинги, изложения и други обществени мероприятия в присъствена форма, при използване на не повече от 50% от капацитета на помещенията, спазване на физическа дистанция от 1.5 м. и носене на защитни маски за лице от участниците.

Същото важи за посещенията във фитнес центрове, спортни зали и клубове, плувни басейни и комплекси, балнеолечебни, СПА и уелнес центрове.

Припомняме, че от днес са отворени моловете и игралните зали.

До 27 април остават в сила забраните за групови туристически пътувания с организиран транспорт в страната и в чужбина и груповите посещения на туристически обекти в страната.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0