Очаквано: Няма да удължават извънредното положение след 13 май

Очаквано: Няма да удължават извънредното положение след 13 май

Правителството няма да предлага удължаване на извънредното положение. Това обяви финансовият министър Владислав Горанов на брифинг с

Правителството няма да предлага удължаване на извънредното положение.
Това обяви финансовият министър Владислав Горанов на брифинг след извънредно заседание на Министерския съвет, което се проведе чрез видеоконферентна връзка.
Припомняме, че премиерът Бойко Борисов през уикенда посочи, че предстои извънредното положение да падне, но някои от мерките ще останат в сила чрез закон. На 6 май, в следобедните часове, пък ще бъдат премахнати КПП-тата .
Някои мерки ще продължат и два месеца след изтичане на извънредното положение.
Преминаваме към постепенно възстановяване на социално-икономическия живот след пандемичната обстановка, посочи още Горанов.
Принципът е да се запазят всички мерки, които имат съществено отражение върху икономическия живот, социалните програми, ограниченията в стопанския оборот, някои норми, които дават възможност за по-плавно преминаване през епидемичната обстановка“, обясни Горанов.
Ще има 3 основни промени в закона за здравето, които ще дават възможност някои от мерките да бъдат прилагани и след отмяната на извънредното положение, посочи здравният министър Кирил Ананиев.
Очаквайте подробностите
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0