Очаквано БСП реши: Връщаме мандата на президента Радев! Да управлява държавата със служебно правителство!

Очаквано БСП реши: Връщаме мандата на президента Радев! Да управлява държавата със служебно правителство!

Очаквано националното ръководство на БСП реши да върне третия мандат за съставяне на правителство още при връчването му на 5 май от пре

Очаквано националното ръководство на БСП реши да върне третия мандат за съставяне на правителство още при връчването му на 5 май от президента Румен Радев.

Припомняме, че за днес в централата на „Позитано“ 20 в столицата бе свикано съвместно заседание на Националния съвет на партията и парламентарната група на партията.

Предложението е било подкрепено със 108 гласа „за“ и 5 „въздържали се“.

Връщане на мандата бе и становището на областния съвет на БСП в Кърджали, за което 24rodopi.com писа.

На 5 май мандатът ще бъде приет от председателя на партията Корнелия Нинова в качеството й на шеф на парламентарната група.

По време на дискусията имало предложение да се изчака 7-дневният срок и едва тогава да се върне мандатът. Корнелия Нинова обяснила, че за 5 дни няма да може да се прокарат политиките, които БСП предлага, и нямало логика да се бави мандата.

„Какво можем да правим, ако вземем мандата и тупаме топката? За какво да стоим в този парламент и да тупаме топката? Докато БСП държи мандата и си играе на пиар и преговори, продължава да държи Борисов на власт и той ще да управлява, както си знае. Готови ли сте да отговорите на критиката, че тупаме топката, за да дадем още 10 дни живот на правителството на Борисов?“, тези въпроси е задала Нинова по време на пленума, а думите, които били посрещнати с одобрение от всички са: „Или връщаме мандата и даваме на Румен Радев да управлява държавата със служебно правителство“.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0