От 1 юни: Без такси при плащане на данъци в офиса на НАП Кърджали

От 1 юни: Без такси при плащане на данъци в офиса на НАП Кърджали

Клоновете на ОББ в осем офиса на НАП в страната спират работа в края на месеца. От 1 юни плащанията на данъци и осигурителни вноски в

Клоновете на ОББ в осем офиса на НАП в страната спират работа в края на месеца.

От 1 юни плащанията на данъци и осигурителни вноски в офисите на НАП в Габрово, Добрич, Кърджали, Монтана, Перник, Русе, Стара Загора и Ямбол могат да се извършват без такси чрез използване на физическите ПОС терминали на приходната агенция, както и чрез е-услуга за плащане в Портала за електронни услуги на ведомството. Плащания към НАП ще продължат да се извършват и по банков път от всяка банка в страната или друг доставчик на платежни услуги, но съобразно тарифите на съответните финансови институции, съобщиха от Приходната агенция. С решение на банката, досега съществуващите нейни гишета в тези офиси ще работят с клиенти до края на работния ден на 31 май 2021 г. 

Онлайн плащането е една от най-често използваните електронни услуги на НАП. От началото на годината до момента през т.нар. виртуален ПОС (е-услугата за плащане с карти), без такси, са платени почти 100 млн. лв., а от създаването на услугата са извършени почти 1,5 милиона трансакции за над 500 млн. лв.

Електронната услуга „Справка за задълженията с възможност за извършване на плащане“ е достъпна с персонален идентификационен код (ПИК) или квалифициран електронен подпис (КЕП) в Портала за електронни услуги на НАП.  От приходната агенция уточняват, че при плащането чрез виртуалния ПОС терминал на НАП не се дължат такси и то се отразява в данъчно-осигурителната сметка на клиента веднага, без обичайното забавяне при банков превод.

Допълнителна информация за плащанията към НАП можете да получите от сайта на агенцията или чрез информационния център на НАП на телефон: 0700 18 700.

24rodopi.com

 

 

 

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0