От фермата до трапезата – първи Фестивал на чистите храни от Родопите

От фермата до трапезата – първи Фестивал на чистите храни от Родопите

Ардино се стяга за първия Фестивал на чистите храни от Родопите. Той ще се проведе в дните от 20 до 22 август под патронажа на кмета ин

Ардино се стяга за първия Фестивал на чистите храни от Родопите. Той ще се проведе в дните от 20 до 22 август под патронажа на кмета инж. Изет Шабан.

Ардино и останалите общини в Родопите са известни със своите екологично чисти храни, които са разпознаваеми, както в страната, така и в чужбина. Във фестивала ще вземат участие производители от Родопите, като всеки участник ще може да изложи продукцията си и ще може да я продаде на определена от него цена. Основните цели на фестивала са преминаване към по-здравословна и устойчива продоволствена система на Европейския съюз – от фермата до трапезата. Насърчаване на екологично чистото производство на храни, плодове и зеленчуци в Родопите и създаване на условия за тяхната реализация. Предоставяне на възможност за осъществяване на културен обмен между участниците от различни райони на Родопите, страната и чужбина. Обмен на добри практики в производството на чистите храни.

Фестивалът няма конкурсен характер. Няма и възрастова граница на участниците.

Заявки за участие от производители ще се приемат до 10 юли, а в културната програма до 20 юли на адрес: Ардино, област Кърджали, ул. „Родопи“ №1. НЧ „Родопска искра-1921“ или на емайл: chitalishteardinobg@yahoo.com  телефон: 0361 4895, GSM: 0887665972.

Организатори на фестивала са община Ардино, читалище „Родопска искра 1921“ и представители на малкия и среден бизнес в общината.

Гюнер ШЮКРИ, Ардино

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0