От птичи поглед: Надеждата ГКПП „Рудозем“…

От птичи поглед: Надеждата ГКПП „Рудозем“…

ГКПП „Рудозем“ от птичи поглед. Продължават дейностите по изграждането на граничния пункт с Гърция. Врата №4 к

ГКПП „Рудозем“ от птичи поглед. Продължават дейностите по изграждането на граничния пункт с Гърция.
Врата №4 към Бяло море в Родопите да бъде изградена в началото на 2021-ва година. В края на февруари се очаква да приключат строителните дейности на ГКПП „Рудозем-Ксанти“, обяви областният управител на Смолян Недялко Славов.
„Строителните дейности напредват по график. Срокът за изпълнение на обекта е 365 дни. Както знаете, стартирахме на 24 януари. Имахме малко забавяне заради обилните снеговалежи. Към момента, ако всичко върви нормално, твърде вероятно е до края на месец февруари да приключим със строителството на самия граничен пункт. Кога ще бъде неговото отваряне е въпрос на политическо решение и степен на завършеност“, посочи Славов.
Самият граничен пункт е разположен на площ от около 70 декара. Подходният път вече е насипан, всички водостоци са готови, изкопите също. В началото на октомври  започна и изграждането на металната конструкция на административната сграда.
Срокът за изпълнение на проекта от гръцка страна трябваше да завърши през май тази година, но е удължен с една година – до май 2021 г.
Очакванията са „Рудозем-Ксанти“ да поеме част от трафика към Гърция през „Маказа“, както от област Смолян, така и от вътрешността на страната.
Показателно е, че само за година „Маказа“ се преминава от около 1 700 000 души, а Кърджали все още няма Обходен път.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0