От Брюксел до Босфора, че даже и в ДБ, всички обичат ДПС!

От Брюксел до Босфора, че даже и в ДБ, всички обичат ДПС!

Късметлийската: АЛДЕ подари едно съпредседателско място на Движението, Атанас Атанасов отвори обятие за гласовете на Карадайъ и компани

Късметлийската: АЛДЕ подари едно съпредседателско място на Движението, Атанас Атанасов отвори обятие за гласовете на Карадайъ и компания, „патриотите“ за „Капитан Андреево“ се стягат

 Късметлийската започват кампанията „Избори`2021 – втора серия“ в ДПС.

От АЛДЕ подариха едно от временните съпредседателски места на ДПС. Бюрото на европейската партия на либералите взело решение до следващия редовен конгрес да има двама началници. Без изслушвания, без дебати, без делегати, като за процедура по време на коронавирус.

Заядливи реалисти биха реагирали – „Какво пък толкова“! Има си квоти, ротационна логика, благодарност за „Истанбулска конвенция/Джендърска стратегия“ и т. н. Вътрешнопартийни критикари дори биха си позволили прекаленото: Добре, че Кючюк (заелият едно от двете временни съпредседателски места в АЛДЕ Илхан Кючюк – б. р.) не успя да „занули“ Младежкото ДПС, че можеха и шеф на групата на либералите „Обнови Европа“ в Европейския парламент да го назначат!

Може да е само една гола суета, може да е само временно, може да е само сделка на партиите, но в момента ДПС държи едно от двете шефски места в АЛДЕ. А това е основание за самочевствие в началото на предизборната кампания.

 

Как да не поведе първото предизборно хоро Мустафа Карадайъ в центъра на Шумен, когато „всичкото патриот“ стартира кампанията си пред централата на ДПС с „мероприятие на омразата“, което само би събудило голям процент стари депесари, които през последните години или залитаха в избора си насам-натам или просто пасуваха.

Логично е в ДПС да се надяват ВМРО, „Воля“ и НФСБ да си спазят обещанието и в седмицата преди парламентарните избори  да преместят омразата си на границата с Турция.

 

Как да нямат настроение в ДПС, когато всички заплахи от „Демократична България – от екшъна в парк Росенец до тази сутрин, се трансформираха в… „Бъдещият кабинет на „протестърските“ партии ще приеме гласовете на ДПС“! Каза го съпредседателят на коалицията  Атанас Атанасов в утрото на 13 юни.

 

След разговора Ердоган – Карадайъ, след подаръка от АЛДЕ, след промяната „ДПС“ в „Демократична България“, след даровете „воеводо-патриотски“, дори Бълдър Сузи е непоклатим на шефското място в БНТ, въпреки скандалите, логично е да съберем късметлийския период в ДПС в едно изречение: От Брюксел до Босфора, че даже и в „Де-Бе“, вече всички обичат Де-Пе-Се!

На снимката: Лесно се води преидзборно хоро, когато всички са луднали по теб!

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0