От А и Б започва всичко…

От А и Б започва всичко…

Всичко започва от А и Б. Човек не може да владее нито една наука без четмо и писмо. Не може дори да комуникира смислено без тази основа

Всичко започва от А и Б. Човек не може да владее нито една наука без четмо и писмо. Не може дори да комуникира смислено без тази основа.

Днес е велик празник. На просветата. На просветените. Не на разни „илюминати“ в братства, нахлузили чаршафи. На истинската просвета. Без А и Б човек е свършен. Той е приравнен с примитивно животно, разчитащо на природните си инстинкти.

Кирилицата бе създадена, за да се преведе Библията на всички славянски езици. Ако Русия е военният защитник на православието и славянството, то България му даде слова, за да изрече всичко. 

Това е празник на съкровението. Празник на душевността. Празник, който други народи не разбират. Защото ползват наготово.

Каквото и да ви говорят разни евроатлантици, готови да се ог.зят на гейпарад, продали душите си, това е празник, измъчен, изтерзан, постигнат. 

Защото от А и Б започва просветлението.

24rodopi.com


P.S.

Един приятел учеше английската азбука като дете. По-голямата му сестра го изпитваше. „Ей, Би, Си…“. „Ей, Би, Си..“ и зацикляше. Търпя го до пет повторения на „Ей, Би, Си…“ и му рече „Еби се ти“, нищо не си научил.

COMMENTS

WORDPRESS: 0