Отнеха награда на наша ученичка, преписала есето си от… US рапър!

Отнеха награда на наша ученичка, преписала есето си от… US рапър!

Наша ученичка, която спечели първо място в страната със свое есе, всъщност е плагиатствала. Това твърдят организаторите на конкурса в о

Наша ученичка, която спечели първо място в страната със свое есе, всъщност е плагиатствала. Това твърдят организаторите на конкурса в официалния си сайт. 

„Със съжаление сме принудени да съобщим на хилядите приятели на Фондация „Братя Мормареви“, че тази година първата награда за есе, присъдена на Севилай Салим в конкурса „Бодлите на таралежите“, се отнема.

Текстът й „Аз обвинявам образователната система“ е „нетворчески взаимстван“ от памфлета на рапъра и блогъра Принс Ии, с истинско име Ричард Уилям, качен и в Youtube.

В конкурса „Бодлите на таралежите“ се награждават само автентични и непубликувани авторски текстове. Надяваме се този неприятен казус да послужи като добра педагогика по морал и усърдие за бъдещите участници в конкурса, и им желаем да се уповават единствено на собственото творческо вдъхновение!“, посочват в официалната си позиция от Фондацията.

Есето на Севилай Салим от Чернооченско спечели конкурса в конкуренция с 200 ученици от цялата страна, които се включиха с над 300 свои произведения.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0