Отнемат ли имущество за милиони от най-страшния кърджалиец?!

Отнемат ли имущество за милиони от най-страшния кърджалиец?!

Ще отнемат ли имущество за милиони от най-страшния кърджалиец? Това ще реши Окръжният съд в Кюстендил, който обяви за решаване дело

Ще отнемат ли имущество за милиони от най-страшния кърджалиец? Това ще реши Окръжният съд в Кюстендил, който обяви за решаване делото на КПКОНПИ срещу Ангел Христов и Пламен Галев, по-известни като братя Галеви.
Делото е за отнемане на незаконно придобито имущество за 4,2 млн. лева.
Процесът започна през 2012 год. и досега са проведени 39 съдебни заседания.
На последното открито заседание съдебният състав обяви като изяснено от фактическа и правна страна делото за отнемане на престъпно придобито имущество, което Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ) води срещу Ангел Христов-Геле и Пламен Галев и техните съпруги. Предстои съдът да се произнесе с решение, съобщава БНР.
Двамата бяха осъдени на съответно 7 и 5 години затвор за ръководене на група за рекет. След присъдата напуснаха страната. Вече близо 8 години те са в неизвестност.
Както 24rodopi.com вече писа, трима остават най-страшните кърджалийци в света. Полицаи от 190 държави издирват криминален бос, убиец и наркотрафикант от региона. От години няма и следа от тях, а срещу имената им има „червена бюлетина“ на Интерпол.
Най-известното име от тях е това на Пламен Бориславов Галев. Роденият в Кърджали 53-годишен мъж е част от страховития тандем „братя Галеви”. Бившата барета трябва да отговаря пред българското правосъдие за ръководене на престъпна организация и изнудване.
Следващ в списъка на Интерпол е Ерджан Арифов Мехмедов от Момчилград. 54-годишният мъж е издирван за убийство, незаконно притежание на оръжие и сексуална експлоатация на малолетни. Следите му се губят от 2011 година. Тогава момчилградчанинът трябва да влезе в затвора за 5 години, след като е признат за сексуална експлоатация на непълнолетно момиче. Той трябва да доизлежи и 7 години от присъда за убийство, извършено в началото на 90-те години на миналия век, след предсрочно освобождаване.
Под номер 3 в списъка е кърджалиецът Сали Нурсин Ибрям. 33-годишният трябва да отговаря пред закона за международен трафик на наркотици. Негова снимка не е публикувана от Интерпол. Мъжът е висок метър и 60 сантиметра и има кафяви очи, става ясно от описанието.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0