Отмяна и нова заповед: Отварят дискотеките, танцуващите – на разстояние 1,5 метра един от друг!

Отмяна и нова заповед: Отварят дискотеките, танцуващите – на разстояние 1,5 метра един от друг!

Дискотеките, нощните клубове и пиано барове могат да отворят врати още в понеделник (15 юни), а не да бъдат затворени до 30 юни, как

Дискотеките, нощните клубове и пиано барове могат да отворят врати още в понеделник (15 юни), а не да бъдат затворени до 30 юни, както разпореди вчера здравният министър Кирил Ананиев.
Днес Кирил Ананиев отмени вчерашната си заповед и издаде нова. От Министерството на здравеопазването посочват, че до нея се е стигнало по разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов, който днес е разговарял с ръководството на Българската асоциация на заведенията.
През деня Борисов коментира пред медиите, че „няма да затваряме повече“, а хората трябва да свикнат да живеят с коронавируса и да се пазят.
Изискването е да бъдат спазвани въведените в страната противоепидемични мерки, уточнява Министерството на здравеопазването. Собствениците на дискотеки и клубове трябва да спазват противоепидемичните мерки – редовна дезинфекция, недопускане на болни хора, осигуряване на предпазни средства за персонала (като маски, шлемове и ръкавици) и „създаване на организация, която да осигури физическа дистанция между лицата от най-малко 1.5 метра“.

С новата заповед на практика затворени остават само училищата, университетите и центровете за подкрепа на личностното развитие. Изключение може да има за практически упражнения и изпити, които няма как да се проведат дистанционно.

Продължават да са забранени свижданията в болниците и в социалните институции. Остават изискванията за провеждане на културни и спортни масови прояви, както и конференции, при заетост на местата от 50%.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0