Отличия за „ботевци“ за творчество срещу наркотиците

Отличия за „ботевци“ за творчество срещу наркотиците

Трима ученици от Езикова гимназия „Христо Ботев“ – Кърджали спечелиха четири награди в Националния конкурс „Чов

Трима ученици от Езикова гимназия „Христо Ботев“ – Кърджали спечелиха четири награди в Националния конкурс „Човекът – свободен и независим“. Той бе организиран от Общински съвет по наркотични вещества – Благоевград.

Учениците имаха възможност да участват в различни категории: разказ, есе, стихотворение, рисунка, постер, мултимедийна презентация. Участниците имаха право да избират дали да творят в посока независимия от наркотици човек и това какво причинява дрогата на личността, или да представят личности и събития, които спомагат за освобождението на нашия край и България като цяло.

Ученици от Езикова гимназия „Христо Ботев“ се представиха достойно и спечелиха призови места. Талантливата Кристина Юлиянова Величкова от X клас с ръководител Мюжгян Фейзи – училищен психолог, спечели второ място за оригинално стихотворение. Мирослав Христов Асенов от IX клас към Литературен клуб „Добродетели“, с ръководител госпожа Емилия Владева, бе удостоен с трета награда за трогателния му разказ „Живот на кръстопът“. Деветокласникът Манол Димитров Димитров, с ръководител госпожа Валентина Петлешкова, спечели трета награда за есе. Той спечели и поощрителна награда за мултимедийна презентация.

Поради противоепидемичните мерки в страната, церемония по награждаване в град Благоевград не се състои. Учениците получиха награди и грамоти за участие и оригинално представяне в конкурса по превенция на наркоманиите „Човекът – свободен и независим“.

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0