Отличие за 9-и път: „Мултикултурният човек“ с принос за междуетническо сътрудничество

Отличие за 9-и път: „Мултикултурният човек“ с принос за междуетническо сътрудничество

В Кърджали за девети път ще бъде връчена наградата „Мултикултурният човек“. Церемонията ще се състои на 29 май в Арт галер

В Кърджали за девети път ще бъде връчена наградата „Мултикултурният човек“.

Церемонията ще се състои на 29 май в Арт галерия Кръг.

Наградата се дава на кърджалиец, където и по света да се намира той, за принос за развитието на мултикултурализма, интеркултурния диалог и езиковото многообразие. Тя има за цел да акцентира върху ценността на интеркултурното взаимодействие, като разшири разбирането за иновация в този контекст.

Досегашните носители на наградата са: Нуреддин Мехмед (2013), проф. д-р Петър Гарена (2014), д-р инж. Хасан Азис (2015), проф. д-р Тодор Черкезов (2016), Бурханедин Ардагил (2016), д-р Есма Гюндоду и о.з. Минчо Гумаров (2017), Кина Бъговска и Зиятин Нуриев (2018), Милко Багдасаров и Нихал Йозерган (2019).

През 2021 г. наградата ще бъде връчена от кмета д-р инж. Хасан Азис на новия носител – за висок и оригинален обществен принос при формулиране и лансиране на съвременни политики, както и политики на бъдещето, в сферата на интеркултурната комуникация, интегриращата идентичност, етнодемографията, културната интеграция и междуетническото сътрудничество.

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0