Осъдиха трети лихвар за „Тегли заем, че бия и убивам!“

Осъдиха трети лихвар за „Тегли заем, че бия и убивам!“

Трети лихвар от Кърджали получи присъда за нелегална „банкова дейност“ в рамките на няколко дни. Безработният мъж сключи сп


Трети лихвар от Кърджали получи присъда за нелегална „банкова дейност“ в рамките на няколко дни. Безработният мъж сключи споразумение с прокуратурата и ще прекара една година в затвора при първоначален „общ“ режим. Наложената му глоба пък е в размер на 4 900 лева.

Осъжданият и преди кърджалиец развивал дейност в период от почти три години. Той предоставил различни по размер заеми на десетки лица срещу различна по размер лихва. В един от случаите за кредит от 300 лева, който трябвало да бъде върнат в рамките на месец, мъжът прибрал лихва от 1800 лева.

Заплашвал клиент с побой и убийство, ако не поеме задължение от 4500 лева. В друг случай се заканил да запали автомобила на кърджалиец, ако не „тегли кредит“ от 375 лева.

Това е третият осъден за лихварска дейност, месеци след акцията на полицията в областния град, при която бяха задържани няколко лица за незаконни банкови занятия.

Както вече писахме, двама от групата получиха условни присъди. Те раздали множество кредити, при някои от които лихвата достигала 4 450 процента-заем от 400 лева бил връщан в размер на 17 800 лева.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0