Остъклената тераса – „архитектурното“ чудо на соца, но и…

Остъклената тераса – „архитектурното“ чудо на соца, но и…

Малко винкел, малко стъкло, помощ от роднина, приятел, комшия и ето го. Чудото, архитектурно от времената на соца. Постижение на творче

Малко винкел, малко стъкло, помощ от роднина, приятел, комшия и ето го. Чудото, архитектурно от времената на соца. Постижение на творческата мисъл. Остъклената тераса бе завоевание на пространство от страна на малкия човек в скромното жилище. Малко и символ на просперитет, акъл, майсторлък. Да превърнеш терасата в още едно затворено помещение. Да изнесеш неприятните миризми от кухнята, но и същевременно да не си обект на комшийски интерес. Да не съществува опасността от летящи гащи от съседите да те пляснат през главата. В същото време да следиш незабелязано какви ги вършат останалите.

Класика. Остъклената тераса с подръчни средства. Че пропуска дъжд поради кофти изолация-бял кахър.

С времето се промениха и материалите. Дори фирми се самообразоваха в правенето на подобни разширения на затворените помещения в домовете.

Остъклената тераса беше някаква подсъзнателна жажда за по-добро битие в съществуващите реалности. Тяхното замазване, скриване. Вътре бе същото, но отвън по-инак. Опаковката бе по-важна.

Така свикнахме. Така започнахме да моделираме и себе си. С това се примирявахме.

24rodopi.com

Четете по-късно темата на 24rodopi.com:

Санирана държава, демокрация, съвест или…

Когато пръднята на властта стане „летен бриз“

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0