Оставиха зад решетки джебчията от Крумовград, ето как го спипали…

Оставиха зад решетки джебчията от Крумовград, ето как го спипали…

За постоянно в ареста остава гастролиращият джебчия, който бе задържан на зеленчуковия пазар в Крумовград. Съдът постанови най-тежка

За постоянно в ареста остава гастролиращият джебчия, който бе задържан на зеленчуковия пазар в Крумовград. Съдът постанови най-тежката мярка за неотклонение спрямо него-„задържане под стража“, съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата.
Той е отнел 150 лева, лична карта, портмоне, дебитна карта от владението на мъж, както и направил опит да задигне пари и документи от други две лица.
По делото е установено, че на 12 юни в Крумовград, около 14 часа, обвиняемият бил на зеленчуковия пазар, където решил да извърши джебчийски кражби, за да си набави пари. Той се приближил към сергия, пред която имало струпани повече хора. Обвиняемият се приближил към един от клиентите и отнел от джоба му портмоне със 150 лева и лична карта. След това набелязал жена, която си избирала зеленчуци на сергията, защото видял, че в джоба на връхната й дреха тя държала портфейл.  Обвиняемият опитал да го вземе, но жената го усетила и започнала до го удря по ръката. Той избягал. Впоследствие се приближил към друг мъж, поставил портмонето си в задния джоб. При опит да го открадне, пострадалият го усетил и се развикал, като веднага била уведомена полицията. Обвиняемият е бил задържан. Установено е, че той е многократно осъждан, основно за престъпления против собствеността.
За деянията, в които е обвинен, законът предвижда наказание от 2 до 10 години „лишаване от свобода“.
Определението на Районен съд – Крумовград подлежи на протест и обжалване пред Окръжен съд – Кърджали.
24rodopi.com


COMMENTS

WORDPRESS: 0