Особено важна фигура в Турция посрещна Шабанали Ахмед и Хюсеин Хафъзов, говориха си за българската политика

Особено важна фигура в Турция посрещна Шабанали Ахмед и Хюсеин Хафъзов, говориха си за българската политика

Особено важна фигура сред управляващите в Турция посрещна бившите депутати от ДПС, но и бивши зам.-председатели на ДОСТ, Шабанали Ахмед и Хюсеин Хафъз

Особено важна фигура сред управляващите в Турция посрещна бившите депутати от ДПС, но и бивши зам.-председатели на ДОСТ, Шабанали Ахмед и Хюсеин Хафъзов. А след срещата бе лаконичен: Разговорите бяха приятни, говорихме за България!

Това е новината от рандевуто на Фарук Челик, който е бил министър в 4 правителства и 4 мандата депутат в Меджлиса, с Шабанали Ахмед и Хюсеин Хафъзов, проведена на 5 септември.

„В момента Фарук Челик се е отдал на бизнеса си, който е с много сериозни параметри, но е в постоянен контакт и с ръководството на Партията на справедливостта и развитието (АКР). Той е от малкото хора, които могат да си позволят да потърсят лидера на АКР и президент на Турция Реджеп Тайип Ердоган по всяко време. Неслучайно Ердоган се довери на Челик и го направи отговорник за външните турци, а така също му повери и ТИКА, агенцията, която финансира големи проекти на Балканите“, коментира пред 24rodopi.com източник от Анкара, запознат със срещите на бившите лидери на ДОСТ в Турция в последния месец.

„На срещата в Бурса се е говорело основно за политика, дори по време на по-приятната част“, потвърди друг източник.

В забавната част на разговора се включили и представителят на АКП в Северен Кипър, както и председател на фондация и лидер на бизнесорганизация от турската част на островната държава.

Като възпитаник на религиозен университет в Турция, и след натрупания стаж в кърджалийското мюфтийство и във Висшия духовен съвет в България, на Шабанали Ахмед е осигурено преподавателско място във висше учебно заведение в Одрин (Edirne), разкри още един от източниците ни.

Припомняме, че след провала на изборите през март 2017 година лидерът на ДОСТ Лютви Местан изключи от партията няколко души от централното ръководство, сред които и Шабанали Ахмед и Хюсеин Хафъзов. Наскоро Местан сам се отказа от шефското място в ДОСТ.

На снимките: Фарук Челик, Хюсеин Хафъзов, Шабанали Ахмед и политическите приятели от Острова. Ердоган и Челик

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0